Haina nu minte, iar m-am ingrasat…De ce?

– Lasa hainele sa te ghideze.“Hainele nu mint” este un lucru spus de un prieten, si ele au dreptate. Atunci cand simti ca hainele e strang este cazul sa intensifici exercitiile. Decat sa cumperi haine mai mari, urmeaza o dieta si fa exercitii pana cand hainele ti se vor potrivi lejer.

– Fereste-te de cele trei elemente ce duc de cele mai multe ori la alegeri culinare gresite.

Cele trei elemente sunt Obiceiul, Emotivitatea si Ocazia. Fiind constient de aceste trei capcane te-ar putea ajuta sa eviti alegerile alimentare gresite si astfel iti vei atinge telul de a slabi. Obiceiul duce la alegeri alimentare gresite deoarece duce la un comportament inconstient, precum alegerea mancarii cu cel mai bun gust si cumparand o cantitate mare de acest fel.

Mancatul de fond emotional este foarte des intalnit si se manifesta prin a manca pentru a face fata starii de spirit. Sa mananci ciocolata, prajitura sau inghetata atunci cand esti suparat sau depresiv este doar un exemplu. Consumand alcool sau mancand cat pentru cinci oameni pentru a ne ajuta sa sarbatorim este altceva.

Ocazia este o alta circumstanta pentru alegerile alimentare gresite. Un exemplu ar fi sa tinem in camara pungi cu chipsuri de cartofi, sucuri precum Cola sau dulciuri. Daca nu ai avea astfel de alimente in casa atunci cand ni s-ar face pofta, nu le-am manca.

 

Leave a Comment